Pääsin onnellisesti perjantaina takaisin asunnolleni, jota alan mahdollisesti kutsumaan kodiksi sitten yhdeksännen päivän jälkeen, kun paikkani täällä varmistuu. Sain kuin sainkin elein ja erittäin vähäsanaisella kiinallani selvitettyä taksikuskille, että käyn hakemassa rahaa ja maksan.

Sitten suoraan nukkumaan. Lauantain valjetessa heräsin talonmiehen ja hänen pienen jenginsä sisääntuloon. Tulivat vain ovesta sisään ja pelästyivät, kun näkivät minut nukkumassa meritähtiasennossa sängyllä. Tuonlainen tunkeutuminen olisi koto-Suomessa erittäin paheksuttava asia, mutta mielestäni, kunhan asiat toimivat, saavat korjaajat sun muut tulla ja mennä miten tahtovat. Kello oli yli yksi, kun nousin sängystäni ja lähdin syömään. Kävin samassa paikallisessa paikassa, jossa kävin Jordanin kanssa ensimmäisenä iltanani täällä. Tilasin joitain vartaita ja keittoa. Vartaat olivat erittäin suolaisia, ja vastapainona tälle, keitto oli todella makeaa ja siinä oli pähkinöitä seassa. Syötyäni ajattelin meneväni asunnolleni ja odottavani iltaan, jotta kävisin kaupassa.

Kämpillä tuli kuitenkin huono olo, varmaan keitosta, koska en ole tottunut syömään sellaista imelää keittoa suolaisen palan kanssa. Jäin siis nukkumaan ja nukuin sunnuntai-aamuun asti.

Heräsin sunnuntaina niin aikaisin, että pääsin seuraamaan auringonnousua parvekkeeltani. Hieno näky, vaikkakin ainainen smogi peitti parhaimmat palat, mutta kyllä se aurinko sieltä taustalta näkyi. Tv oli mennyt rikki yöllä, eikä normaalit kanavat näkyneet lainkaan. Löysin yhden kiinankielisen kanavan, jolta seurasin aamun verran jotain historiallista saippuasarjaa ja opettelin lisää kieltä. Lähdin ennen seitsemää kävelemään kaupalle, jonka porteilla huomasin, että se aukeaa vasta kello kahdeksan. Takaisin asunnolle siis.

Asunnollani teeveestä tuli sama saippuasarja edelleen ja katselin sitä odotellessani pari tuntia. Kymmenen aikoihin lähdin uudestaan kauppaan tekemään ostoksia. Tein listan valmiiksi etukäteen, ettei mitään unohtuisi.

Kauppalista:

Maitoa 1prk

Valmisnuudeleita 2pkt

Nyyttejä 2pkt

Astianpesuaine

Lusikka

Voiveitsi

Paperimukeja 1pkt

Vessapaperia 1pkt

Pyykinpesuaine

Tuoremehu 1pkt

Jogurtti 1prk

Kynsileikkurit

Muroja 1pkt

Hintaa tuli yhteensä: 117 RMB ~ 12e

 

Nyyttejä aamupalaksi, kohta, kun opin ensin käyttämään höyrystintä; siinä ei nimittäin ole ohjeita muulla kielellä, kuin kiinaksi! Ilmeisesti onnistuu kuitenkin, kun on nappuloita mitä väännellä ja käännellä. Huomasin tässä samalla, että vaikka he täältä koululta lupasivatkin minulle avustajan päivittäisiä toimia varten, en sellaista enää halua. Olen oppinut valtavasti kiinaa vajaassa viikossa, koska ei ole ollut muuta mahdollisuutta. Asiat hoituvat koko ajan sujuvammin, enkä haluaisi keskeyttää hyvää oppimiskierrettäni sillä, etten enää joutuisi elehtimään ja etsimään oikeita sanoja sanottavani sanomiseen. Aion siis sanoa ei avustajalle ja kyllä kielikylvylle!

Pieni nootti: Keittön valot toimivat, mutta ne pitää käydä laittamassa päälle rappukäytävästä. Pesuhuoneen tiivistys onnistui, mutta suihkukoppi päästää edelleen vettä jostain muualle huoneeseen. Telkkarista ei näy kuin yksi kanava, ja sekin huonosti pitää etsiä se talonmies(nainen) ja selittää hänelle, että antenni on päin persettä. Ah! Unohdin ostaa tiskiharjan!