Päivän puolivälissä löysin itseni taksikyydin jälkeen Oriental Pearl – tornilta, jossa olikin turistikohteiden keskittymä. Hieno paikka, ei siinä mitään, mutta se, miten turisteja kalasteltiin, ärsytti hieman. Läksin kävelemään Pudongintietä eteenpäin, tai taaksepäin, olin jo kadottanut suuntavaistoni tässä ihmismassassa ja näiden valtavien rakennuksien keskellä.

Hätä iski yhtäkkiä, kun en konsulaattia löytänytkään, mutta löysin sentään toisen turistirysäkeskittymän hetken käveltyäni. Paikalla oli monta eri kahvilaa ja terassia, joilla länsimaalaiset nauttivat kalliista oluesta ja Shanghain loistavasta säästä. Huomasin, että w-lan toimi yhdellä terassilla, joten menin itsekin istumaan, jotta saisin yhteyden ulkomaailmaan. Tämä oli virhe, sillä tuli samalla ostettua niin paljon ja niin kalliilla, että hädin tuskin rahat riittivät metroon ja junaan takaisin Suzhouhun. Niinpä nyt 21:10, istun asemalla odottamassa 23:46 lähtevää junaa. Odottavan aika on pitkä, sanotaan, mutta oma odotukseni tuntuu nyt juuri ikuisuudelta täällä odotussalissa. Typerä juttu sinänsä, toimisihan koko systeemi paremmin, jos liput voisi ostaa myös junasta. Mutta taas toisaalta, täällä Shanghain alueella on kiinalaisia niin paljon, ettei millään voi taata kaikkiin juniin paikkoja.

Rahaa oli siis junaan, ja lippukin on jo ostettu, mutta miten sitten, kun pitää taksilla ajaa takaisin kämpille Suzhoussa? Ajattelin pyytää kuskia odottamaan porteilla hetken aikaa, jotta ehtisin hakea hänelle tarvittavan summan. Katsotaan nyt, miten käy.